• Delen:
  • Whatsapp
  • Facebook
  • Twitter

Merino kopt Spanje diep in verlenging langs gastland Duitsland naar halveSpanje heeft ten koste van Duitsland de halve finales bereikt op het EK. De Spanjaarden stonden een groot deel van de tweede helft op voorsprong, slikten vlak voor tijd de gelijkmaker, maar kwamen die in de verlenging te boven: 2-1. Mikel Merino besliste de wedstrijd met een rake kopbal in de 119de minuut. Het kwartfinaleduel werd op voorhand beschouwd als finalewaardig. Een treffen tussen twee titelfavorieten, beide al drievoudig Europees kampioen. Een herhaling van de eindstrijd op het EK 2008 ook. En toch vooral een duel tussen smaakmakers, spelers die met spelvreugde en verrassingen iets extra’s bieden. Lamine Yamal en Nico Williams van Spanje, Jamal Musiala en Florian Wirtz bij Duitsland. Mede door wat die jongelingen tot nu toe al hadden laten zien op dit toernooi keken liefhebbers …